Home » People to People

Tilo Meijer

Als zoon van Joost Meijer Sr. is de koormuziek mij met de “paplepel” ingegoten. Vol bewondering heb ik altijd gekeken naar de wijze waarop mijn vader de stichting en “zijn” koren naar een hoger niveau tilde en de lat voor hemzelf en voor de koren steeds hoger heeft gelegd. Niet alleen de muziek, maar ook de relaties die hij in dit netwerk heeft opgebouwd is werkelijk fenomenaal te noemen. Mijn vader kon letterlijk in extase raken van een perfect uitgevoerde uitvoering. “Kleuren en Klanken uit de Hemel” noemde hij dat.

Twee weken voor zijn overlijden heeft hij, tot mijn grote verbazing, het “stokje’ overgedragen aan mij; om niet alleen de enorme hoeveelheid verzamelde bladmuziek, maar ook de contacten en de Stichting People to People in stand te houden. Ik moest hem beloven dat ik de geplande tournee tot een goed einde zou brengen en hem absoluut niet zou afzeggen. Zonder de hulp van onderstaande personen was mij dat nooit gelukt. Het succes van de tournee en met name de geweldige reacties van de mensen hebben mij eerlijk gezegd ook in extase gebracht. In het dagelijks leven ben ik directeur van Best Western Hotel Slenaken en probeer vanuit deze hoedanigheid, en als voorzitter, de stichting te steunen en in stand te houden.

“Kleuren en Klanken uit de Hemel”

Jan van Velsen

Geboren in Amersfoort. Op mijn 14e ben ik in het concertgebouw in Amsterdam naar een uitvoering geweest van het beroemde Don Kozakkenkoor o.l.v. Serge Jaroff. Hier is mijn grote liefde voor met name de Russisch – Orthodoxe kerkmuziek ontstaan.

In 1997 leerde ik Joost Meijer kennen en al snel bleek dat we een aantal dezelfde interesses hadden. In 1999 vroeg Joost Meijer mij of ik hem wilde helpen bij de Stichting People to People. Mijn taak was voornamelijk het in goede banen leiden van de tournees van de diverse koren, het verzorgen van de contracten en een stukje werving. Niet alleen de prachtige muziek, maar ook de vele internationale contacten die het werk met zich meebrengt geven zeer veel voldoening.

Met het verlies van Joost Meijer ben ik niet alleen een zeer goede vriend, maar ook een groot inspirator kwijtgeraakt. Ik ben blij dat wij de Stichting People to People met een aantal jonge enthousiaste mensen kunnen voortzetten zodat het werk van Joost Meijer niet verloren gaat.

   “Muziek verbroedert en brengt mensen samen!!”

Roger Moens

Roger Moens is dirigent, pianist en componist. Met diverse koren trad hij in heel Europa en Canada op.

Hij is thuis in vele muziekstijlen; van Bach tot Beatles. Zo dirigeerde hij onder anderen de Rockopera “Jesus Christ Superstar” van Andrew Lloyd Webber. Als pianist werkte hij samen met tal van internationaal vermaarde solisten.

Roger Moens schreef vele composities voor onder andere koor, piano en orkest. Als allround musicus heeft hij altijd op kwalitatief hoog niveau gewerkt en bewaakt voor ‘People to People’ dan ook de hoge kwaliteit van de producties.

Deze site is ontworpen door © Compres Media System Maastricht